Bliver jeg opkrævet moms?
N
Skrivet av Nathalie de Groot
Uppdaterad för mer än en vecka sedan

Moms er en forkortelse for merværdiafgift. Det er en afgift baseret på forbruget af varer og tjenesteydelser, der almindeligvis findes i EU og udvalgte andre regioner i verden.

Moms kan opkræves hos lejere på deres bookinger ("moms på bookinger") samt hos berettigede annoncører på deres betalte annoncørgebyrer ("moms på annoncørgebyrer").

Hur ser ett moms-ID ut?

Ett moms-ID börjar med en landskod följt av siffror eller bokstäver. Varje land har sitt eget unika format och längd. Till exempel:

  • Irland: IE1234567T

  • Nederländerna: NL000099998B57

  • Schweiz: CHE-123.456.789 MWST

Hvorfor skal jeg oplyse et momsregistreringsnummer?

Ved at oplyse et moms-id til HousingAnywhere etablerer du et business-to-business-forhold mellem din virksomhed og HousingAnywhere. Denne status og din virksomheds beliggenhed bestemmer, om HousingAnywhere opkræver moms på annoncørgebyrer eller ej.

For annoncører baseret i Holland:

HousingAnywhere er forpligtet til at opkræve moms på gældende gebyrer, uanset om du har indsendt et momsnummer til os eller ej.

For annoncører baseret i EU (undtagen Holland) og Norge:

Annoncører i disse lande, som indsender et gyldigt moms-id til HousingAnywhere, vil ikke blive opkrævet moms på annoncørgebyrer.

For annoncører

Der ikke har oplyst et gyldigt moms-id:Hvis du ikke har oplyst et gyldigt moms-id til HousingAnywhere, er HousingAnywhere forpligtet til at opkræve moms på gældende gebyrer, uanset om du har indsendt et moms-id til os eller ej. Det samme gælder, når en annoncør ikke har et momsregistreringsnummer, hvilket ofte er tilfældet for fysiske personer, der ikke opererer som en virksomhed.

Modtager jeg en faktura fra HousingAnywhere for moms på annoncørgebyrer?

HousingAnywhere leverer fakturaer, der kan downloades, til annoncører, der er opkrævet annoncørgebyrer. Disse fakturaer vil blive vist, så snart reservationen er afsluttet. Du kan finde dem i afsnittet Faktura i dine Udbetalingsoplysninger.

Hver faktura indeholder en oversigt over momspligtige gebyrer (i udlejningens valuta). Fakturaer leveres som PDF-filer på engelsk, der kan downloades.

Meddela oss om du har några frågor.

Fick du svar på din fråga?